Sok visszajelzés érkezett az első cikkre, nem titkolom voltak pro és kontra vélemények bőven!

Már akkor világos volt, hogy darázsfészek a téma. Természetesen vannak áthallások a politika világába, ám ezek mégsem meghatározók!

Próbáljunk meg elvonatkoztatni és a város szívében található piacot, emeljük vissza eredeti helyére, ténylegesen töltsük meg élettel, mert az igazi cél ez lenne!

Mint láthatják a kis videóban, két nagyon meghatározó kérdéskörben semmilyen előrelépés nem történt az elmúlt időszakban.

A huszonegyedik század alapvető követelménye, hogy egy nagyon fontos közösségi térben a felmerülő szükségleteket emberhez méltó módon végezhesse el a tisztelt nagyérdemű.

Nem hiszem el, hogy ebből bármennyit is engednünk kellene, akkor sem, ha ezt a felelősök nem tekintik égető problémának. Ezt a helyzetet mindenféleképpen orvosolni kell!

Nem csak a piac vonatkoztatásában, mert az egész belvárosi rész szenved az igénytelen, parfümillatot mellőző végtermékek terjengő szagától. Természetesen az ezzel járó látvány sem emeli városunk rangját!

Figyelmünket fordítsuk egy érdekes megközelítés felé. A piac megfelelő marketinggel, ötletes programokkal megtöltve ismét ragyogó közösségi térré válhatna, hiszen minden infrastrukturális lehetőség adott hozzá!

Lehet, hogy csak a szakértelem hiányzik?! Erre tényre kiválóan felhívta figyelmünket riportunkban Csörgő Erika, aki „Csodaboltjában” a mindennapi nehézségek mellett több ötletet is felvetett a város és az üzemeltetés számára.

Megelégedéssel hallottuk, Budai úr valamilyen szinten meghallotta a kritikákat, és reméljük, a továbbiakban is nyitott lesz egy jobbító párbeszédre, s figyelemmel kíséri és támogatja az előremozdító kezdeményezéseket. Ugyanekkor a piac üzemeltetéséért felelősökhöz szól az elvi kérdés:

Miért nem lépnek ezekben az ügyekben, mi magyarázza tétlenségüket? Az akarat hiánya? Szakmai „nemhozzáértés”? Miért zárnak be egy köztisztaságot szolgáló illemhelyet időnek előtt?

Miért nem foglalkoznak megfelelő módon azzal, hogy a piac betölthesse eredeti szerepét, és egy élő egészséges „Agórává” váljon a város életében.

Reméljük, hogy az illetékesek veszik ezt az adást, és ezt építő kritikaként hallják meg.

Piac 2

Szerző: | jún 30, 2021

  •  
  •  
  •  
  •  
  •