Gondolatok, egy politikai nyár kapcsán!

Szerző:

Június 15. Egy korszak végét jelenti az önkormányzati politikai életben! Lehet testületi üléseket tartani! Jászberény egy speciális helyzet okán, igen érdekes politikai nyárnak néz elébe!

Személyesen, majd megöl a kíváncsiság, hogy Budai Lóránt mikorra hívja össze az első testületi ülést! Mondjuk, június 16-án meg lehetne tartani, mert a törvény megengedi. Vagy kihasználja a 30 napot és csak júliusban kerít sort erre? Érdekes és izzasztó kérdés ez, itt a nyár, a jó idő, hűti vagy fűti a kedélyeket?

Döntöttem, na nem én és hamarosan folytatás!

Mi lesz veled, egyszemélyes városvezetés? Fogós kérdés és igen érdekes is! Lemond Budai úr a még 30 napos kegyelmi időszakról vagy marad a „döntöttem” korszak utolsó felvonása!?!

Izgalmas kérdések kerülnek napirendre hamarosan!

Emlékezzünk, volt egy vétó Budai úr részéről, mint utolsó szó a testületi döntések egy részével kapcsolatban! Most jön a végjáték!

Megemlíteném, mint érdekesség, hogy itt egy személyi kérdés kerül elő, Bobák Zsolt képviselő úr Városüzemeltetési Bizottsági elnöki széke a téma!

Mondjuk ennél fontosabb a város költségvetése és a médiában eddig elhangzott nyilatkozatok előre vetítik, hogy parázs vitára számíthatunk ebben a kérdéskörben is. Plusz érdekesség, hogy internetes újságunk egy riportjában Dobrán Gyula képviselő úr, arról számolt be, hogy az „egyszemélyes” költségvetés jócskán alul lett tervezve, a bevételi oldalon és 400 millió forinttal több folyhat be a városháza kasszájába.

Minden évben meghatározó vita a város költségvetése, de így haladva az év közepe felé, mind pontosabban látszik, hogy is alakulnak a város saját bevételei, a képviselők így pontosabb kép alapján hozhatják meg döntéseiket.

Természetesen még ott vannak a módosító beadványok, vélhetőleg ezekből is jut az asztalra pár.

Már a sajtóban is megjelent, hogy a Fidesz frakció egy vizsgáló bizottságot kíván felállítani a Malom-projekt kusza ügyeinek kivizsgálására, ezt Tamás Zoltán frakcióvezető úr bejelentette hivatalosan is és ennek a javaslatnak többsége száz százalékosan meglesz, hisz Dobrán úr is támogatja az ötletet.

Szerkesztőségünk még tud pár egyéni indítványról is, melyet a helyi ellenzék képviselők megpróbálnak majd a testületi ülés napirendjére tűzni, amennyiben ezeket Budai úr befogadja, igazán parádés kis ülés elé nézünk!

Amennyiben mindezek a témák mind napirendre kerülnek, egy monstre testületi ülésnek lehetünk majd szemtanúi, ami megalapozhatja egy igazán forró politikai nyarat Jászberényben!

Sok lényegi kérdést érintettem és ki tudja, mi kerül még a grémium elé, de mikor lesz az ülés? Fontos kérdés ám ez, szeretném hinni, hogy a „döntöttem” korszak nem tolódik ki még 30 nappal! Illúzióim nincsenek és az eddigi fejleményeket figyelembe véve, most pesszimista vagyok, megkockáztatom, hogy Budai úr csak júliusra hívja össze a testületi ülést, persze mindezt technikai okokkal fogja magyarázni!

Szép ez a demokrácia, de kivárjuk!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •