Közösséget alkotott Magyar Anita – Jászberény és a szélesebben vett Jászság rászorulóinak megsegítésért.

Nem nézhette tétlenül, a koronavírus által kialakult helyzetben ellehetetlenülők sorsának rosszra fordulását. Magyar Anita életvidám, pozitív érzésekkel megáldott társaival egy rendkívüli, szinte országosan egyedülálló összefogást teremtett, s koordinál alázattal azóta is.

Civilek, vállalkozók, orvosok érezték lelkük hívását, is segíthetnek időseknek, fogyatékkal élőknek, egyedülálló szülőknek!

Magyar Anita a rá jellemző nyíltszívű önzetlenséggel válaszolt a „pandémia korának” kihívására. Sárközy Csabáné Béres Krisztina 2020. március elején élelmiszer-házhozszállítással indította el saját önkéntes támogató akcióját, amelyhez ő saját költségén, egy másik fajta önkéntes munkát, a házi szájmaszkok varrását kapcsolta hozzá.

Tamás Zoltán példaértékű segítséget nyújtott a kezdetekben. Hívó szavára sok ismerőse csatlakozott. Sokan közülük áldozatos munkával készítették el azon szájmaszkokat, amelyekkel segíthették a Jászság lakosait tiszta szívvel szolgálókat. Segítik a csekkbefizetések intézésében, a gyógyszerszer kiváltásban rászorulókat. Ez utóbbiban nagy segítséget nyújtott a Thököly gyógyszertárban dr. Kovács Adrián, aki táblázat formájában kezelte a beérkező gyógyszerigényeket, összeállította a rendelést.

Online felületeiken keresztül megkönnyítették a felajánlások és a rászorulók egymásra találását. Ilyen eredményekkel egyértelmű, és természetes volt, hogy a csoport az első hullám elmúltával is együtt maradt és további jótékony akciókkal segíti a várost.

 A Magyar Anitával forgatott riportfilmünkben is megtekinthetik.
Riportunkban láthatják a szolid eleganciával palástolt, méltán büszke örömét, amely igazán jellemző arra a nagyszerű hölgyre, aki nem áldozatot hozott, hanem tett városáért!

Egyedülálló ötletként valósították meg a lakosság örömére, két alkalommal a „Nézz filmet a csillagos ég alatt” című „Szabadtéri mozi”-t, valamint, az utcakoncertek sorozatát, melyek közül volt, ami 4 helyszínen zajlott!

Természetesen, eközben sem felejtette el, milyen fontos megvédeni szeretteink egészségét, testi, lelki erőnlétét. Két jászberényi intézmény részére (Bercsényi Miklós Általános Iskola és a Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola) ajándékoztunk 1-1 M3 érintésmentes kézfertőtlenítő oszlopot, hogy a járványveszély idején is védhessék egészségüket és biztonságosan dolgozhassanak. 13 darab 7.000 Ft/doboz értékű tartós élelmiszerekből, tisztálkodó- és tisztítószerekből álló “szeretetdobozt” vittek a Szolnoki Megyeháza aulájában felállított karácsonyfa alá. A felajánlásokat Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke vette át. Pócs János képviselő úr közbenjárásával egy magatehetetlen idős nénin segíthettek, aki egyedül élt, nem volt hozzátartozója!

A csoport a mai napig folytatja munkáját, és mint riportunkból is kiderül, folytatják a munkát, és a jövőre nézve még nagyobb lendülettel szervezik jótékonysági tevékenységüket!

Kríziscsoport Jászberény elérhetőségei:
+36 70 238 1262

https://www.facebook.com/Kr%C3%ADziscsoport-J%C3%A1szber%C3%A9ny-102284161434874/?ref=page_internal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •