Lassan, de biztosan halad a Jász Monitor a megkezdett úton!

Az év végének közeledtével lassan itt az ideje, hogy értékeljük az évet, melyet magunk mögött hagyunk!

Telefonos interjút készítettem Dobrán Gyula képviselő úrral, a Mi Hazánk Mozgalom jászberényi vezetőjével.

Sok figyelemre méltó hírt és véleményt mondott el, árnyalva a szerintem kissé egysíkú jászberényi tájékoztatást!

Jó napot, Dobrán úr! Varga “Medve” László vagyok a Jász Monitor.hu szerkesztője. A közbiztonsággal és a város működésével kapcsolatban kérdezném, ha önnek alkalmas, és hajlandó riportot adni, így telefonon keresztül, figyelembe véve a kialakult pandémiás helyzetet?

Dobrán: Üdvözlöm. Természetesen.

Medve: – Hogy látja az elmúlt évet közbiztonság tekintetében?

Dobrán: Bennem sajnos pozitív dolgok nem tudtak kialakulni. A Városi Polgárőrség feloszlott, a Portelki Polgárőrség jelezte annak szándékát. Mivel részese voltam a polgárőrségnek, ezért személyes tapasztalatokról tudok beszélni. Részt vettünk különböző rendezvények biztosításában, ahol tagjaink vagyonőrökkel dolgoztak együtt. Míg a polgárőr ingyen dolgozott, addig a vagyonőr fizetésért. Megértem, hogy sokan az önkéntes munkát idővel fizetősre cserélték. Sajnos ezt még tetézte, hogy voltak, akik szándékosan feszültséget gerjesztettek egyesületen belül.

Szintén negatívum, hogy a külföldi munkavállalókkal bűnelkövetők is érkeznek városunkba. Erről a mostani vezetés nem beszél, nagy része az elkövetett cselekményeknek a szőnyeg alá van söpörve.

Például hallott Ön arról az esetről, amikor ukrán vendégmunkások belekötöttek egy sétáló fiatal párba a jásztelki úti körforgalomnál?

Medve: Nem. Mi történt?

Dobrán: – A jászberényi fiatalember orrcsonttörést szenvedet. De ezenkívül lopás, közokirat-hamisítás, jármű önkényes elvétele is köthető ukrán vendégmunkásokhoz.

Medve: Hogyan tovább? Tervek?

Dobrán: Én hiszek a megelőzésben! Szerintem nagy szükség lenne a kamerarendszer bővítésére, fejlesztésére. Több alkalommal kértem személyesen a Közterület felügyelet vezetőjét, hogy a jelenlegi rendszer állapotáról készítsen összefoglalót számomra.

Medve: Ebből mit tudott meg?

Dobrán: Sajnos nem kaptam tájékoztatót, olyan érzésem van, mintha tudatosan gátolnák a munkámat.

Medve: Beszéljünk másról. Adóemelés. Most akkor mi is történt? Ön azt nyilatkozta voltak javaslatai arról mit tartana helyes iránynak. A Polgármester pedig azt nyilatkozta senki semmilyen javaslatot nem tett. Valaki hazudik! Ki?

Dobrán: Nézze, én nem kezdek magyarázkodni. Ha gondolja, elküldöm Önnek az emailt, amit a hivatalnak küldtem. Döntse el Ön.

Medve: 2021. Hogy látja a következő évet? Lesz költségvetés? Kivel fog szavazni?

Dobrán: Ön most azt szeretné hallani, hogy a Fidesszel fogok szavazni, de én a várossal, a város érdekében fogok szavazni. A Baloldali összefogás és a Fidesz is arra törekszik, hogy a politika kétpólusú maradjon. Mindkét fél azt szeretné, ha nem lenne harmadik út. A mi célunk végső sorban a Fidesz leváltása, de ezt csak jobboldali elvek megtartása mellet lehetséges! Sajnos olyan szinten próbálják megvezetni a magyarságot, amire még talán nem volt példa. Ha nem sikerül felébreszteni az embereket egy nemzet fog a semmibe veszni. De visszatérve a költségvetéshez én úgy gondolom, számos olyan dolog van, amit át kell látni a jászberényi embereknek.

Medve: Például mire gondol?

Dobrán:- El kell azon gondolkodni, hogyan lehetséges az, hogy amíg a sportra, kultúrára nincs pénz, addig van jutalomra, haveroknak megbízási szerződésre.

Medve: Sokakban felmerült, hogy spórolni lehetne létszám leépítéssel is. Önnek mi a véleménye erről?

Dobrán:- Most szintén nem leszek népszerű, de akár ez is megoldás lehet. A mostani vezetés, ahogy annak idején a Fidesz, több embert elküldött. Ezeket a megüresedett állásokat saját emberekkel töltötték fel. Több vállalkozóval beszéltem, akik szerint a hivatal kisebb létszámmal is hatékonyan tudna üzemelni. Ha én lettem volna a Polgármester helyében, adóemelés helyett arra kértem volna a nagyvállalkozókat, hogy arányosan vállalkozásuk nagyságához vegyenek át dolgozókat. Hiszen nekik hasznot termelnek, míg a hivatal mondjuk 20 fő átadásával akár 100 milliót spórolhatott volna. Mivel ez nem lett volna túl népszerű,ezért ezt idáig senki nem merte felvállalni. Vagy egyszerűen nem is jutott eszükbe.Mondjuk az sem szabad elfelejteni, hogy ehhez kell egy jó viszony a vállalkozók és a Polgármester között. Ami szerintem nem biztos, hogy megvan.

Medve: -Van olyan dolog, amire nem kérdeztem rá és szeretne róla beszélni?

Dobrán: Igazából nincs. Köszönöm a lehetőséget. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •